Levendegørelse


Levendegørelse

Bliv en del af et hyggeligt fællesskab


Spøttrup Borgs Venner laver forskellige aktiviteter på borgen, hvilket ikke kan lade sig gøre uden frivillige.

Som medlem bliver man en del af venner til borgen og en del af et hyggeligt fællesskab alle med interesse for histore, formidling og Spøttrup Borg.


Vi har det sjovt sammen, og er gode til at spille op til hinanden så både gæster og vennerne får en god oplevelse.

IT & PR


For at holde en forening up to date, er der meget PR arbejde.

Reklame, facebook, hjemmeside, fotografering og videoredigering.

Derfor er det uhyrevigtig at have et godt team af frivillige PR folk bag sig. 

Håndværk


Foreningen formidler mange håndværk fra nålebinding til smed.

Vi er alle interesseret at at det gamle håndværk ikke skal gå i glemmebogen

Backstage


Boder, kro og køkken sætter ikke sig selv op, også der har vi vores super seje og bumstærke venner som ikke er bange for at løfte rundt på borde osv. 

Unikke rammer


Levendegørelse af Spøttrup Borg viser det jævne folks gøremål så som: køkkenarbejde, nålebinding, møntslagning, pilefletning, bueskydning, smedning, rebslagning, tømrerarbejde, pottemageri med mere. Ligeledes er der fægtekampe og soldater.


Vi har hele Spøttrup Borg at formidle på, fra køkkenet dufter det lækkert af middelalderens mad, smedjen banker løs ved essen, nålebinderne sidder og syer det bedste de har lært, det emmer af middelalder hygge på borgen som den gang Biskop Friss ejede borgen. Året hedder nemlig 1535, Danmark er endnu ikke kommet til reformationen, men Hans Tavsen er igang med at gøre Danmark protestantisk. Spøttrup Borg er endnu katolsk, Biskop Friss vil ikke omvende sig. Bondeoprør raser ude i det danske Land og kommer tættere og tættere på Spøttrup. Men Spøttrup Borg skal stadig fungere, som borg, derfor må hele borgens mandskab stadig arbejde, Biskoppen kan jo kommer på besøg når det skal være.

Bliv Medlem

Du skal da med

 

Er det ikke lige dig at komme ud og formidle et gammelt håndværk eller lege rundt og gøre f.eks Spøttrup Borg levende, så skal du ikke holde dig tilbage, vi er altid åbne for nye medlemmer