Levendegørelse

Levendegørelse

Levende formidling


Levendegørelse af Spøttrup Borg viser det jævne folks gøremål så som: køkkenarbejde, nålebinding, møntslagning, pilefletning, bueskydning, smedning, rebslagning, tømrerarbejde, pottemageri med mere. Ligeledes er der fægtekampe og soldater.


Vi har hele Spøttrup Borg at formidle på, fra køkkenet dufter det lækkert af middelalderens mad, smedjen banker løs ved essen, nålebinderne sidder og syer det bedste de har lært, det emmer af middelalder hygge på borgen som den gang Biskop Friss ejede borgen. Året hedder nemlig 1535, Danmark er endnu ikke kommet til reformationen, men Hans Tavsen er igang med at gøre Danmark protestantisk. Spøttrup Borg er endnu katolsk, Biskop Friss vil ikke omvende sig. Bondeoprør raser ude i det danske Land og kommer tættere og tættere på Spøttrup. Men Spøttrup Borg skal stadig fungere, som borg, derfor må hele borgens mandskab stadig arbejde, Biskoppen kan jo kommer på besøg når det skal være.

Bliv Medlem

Du skal da med

 

Er det ikke lige dig at komme ud og formidle et gammelt håndværk eller lege rundt og gøre f.eks Spøttrup Borg levende, så skal du ikke holde dig tilbage, vi er altid åbne for nye medlemmer