Bispens Marked

Bispens Marked

Kæmpe stor middelalderfestivalBispens Marked er et af Danmarks største middelaldermarkede. Markedet er fyldt med boder, håndværk, riddere, gøglere og andet godtfolk. Det er en helt unik ramme med selveste spøttrup borg i baggrunden.

Folk bliver hevet tilbage til starten af 1500 tallet hvor Biskop Friss stadig levede på borgen og regede som Biskop af Viborg Stift.  


I denne tid  vakte der sig udfred over det danske land Luther var begyndt at prædke om din nye måde at tro på, og rakkede den katolske embede ned. Tænk sig at de protestantiske præster begyndte at prædike på dansk i stedet for Latinsk, pludselig kunne man selv tolke guds ord i stedet for at lytte til katolikkernes fortolkning. De katolske præster og biskopper er presset i denne tid, de er ved at blive væltet, danskerne må tages med hård hånd, de må rettes ind på rette spor om så tortur er vejen, hele verden er jo gået af lave.


Et bonde opgør lure i horisonten, ingen vil have de katolske præster mere, vi vil være prodestanter. Reformationen er lige rundt om hjørnet. En spændende tid, som er virkelig skeldsættende for hele Danmarks historie.


Deltagelse


Vi i spøttrup borgs venner er selfølgelig også med til at gøre dette marked til en oplevelse. Vi hjælper f.eks. med at sætte turneringsbane op, tømme skrællespande og andre praktiske gøremål, ikke nok med det, har vi også 3 telte vi kan sætte op på markedspladsen og vise vores håndværk frem. Vi laver en samlet lejr hvor vi hjælpes ad med at skabe et hyggeligt lejrliv.

 

Foreningen stiller 2-3 telte til rådlighed for vores medlemmere, teltene deles op så man hver i sær får mulighed for at låne et rum på 2x4 meter. Den bagerste del kan skærmes af og bruges som soverum og den foreste del kan bruges som bod. I skal selv sørge for møbler, sovegrej og spisegrej.


Sammen laver vi mad over bål, og der vil blive købt ind til brød om morgenen og til madpakker til middag. Madordningen koster dog et lille beløb pr. deltager.


Så kom med og skab en hyggelig stemning på markedet, jo flere vi er jo hyggeligere bliver det.


Husk tilmelding

Bliv Medlem

Du skal da med

 

Er det ikke lige dig at komme ud og formidle et gammelt håndværk eller lege rundt og gøre f.eks Spøttrup Borg levende, så skal du ikke holde dig tilbage, vi er altid åbne for nye medlemmer